Maltzer plast niet meer op zijn "plekje".

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JohanJohan

Hallo allemaal.

Ik heb een maltezer, geboren op 30-07-2015. Ik weet niet of ik hem nog pupy (10 maanden oud) mag noemen.

Mijn probleem is zijn zindelijkheid. Die was tot over een dag of 10 voor 95% in orde, er gebeurde wel eens een ongelukje, maar geen probleem. Het heeft wel heel lang geduurd eer het in orde was, maar het was OK.

Nu sinds even dus doet hij zijn "kakje" steevast op zijn plekje achter in de tuin. Hij spurt dan naar daar en komt achteraf fier als een gieter zijn koekje vragen.

Alleen wil hij niet meer plassen op zijn plekje. Hij houdt het zo lang op tot hij het elders doet, meestal in huis. Daarna zit hij altijd heel stil in een hoekje omdat hij weet dat het fout is. Als ik hem op  zijn plekje zet om te plassen zit hij daar dan te wachten tot hij weer weg mag.

We zijn wel eens een keertje boos geweest toen hij het verkeerd deed (soms werd het wat veel), maar zeer weinig. We hebben zeer, zeer veel geduld gehad.

Alvast bedankt om mijn vraag/probleem te lezen.

Vragen? Vraag maar.

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

10 maanden oud is een jonge hond, deze wil niet meer op het plekje in de tuin, blijkt....ga er mee  uit buiten de tuin, en laat je hond veelvuldig uit, zodat tie het niet nodeloos moet ophouden......vind het wel heel erg triest wat je daar schrijft........we hebben zeer zeer veel geduld gehad......laat je hond op goede tijden uit , buiten de tuin, dan kan die gelijk wat rond snuffelen en is het niet nodig om het in huis te doen..........en zal je hond als deze goed uitgelaten wordt het ook niet meer in huis doen.

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

OMG , sorry hoor , maar mijn honden plassen buiten , tijdens de wandeling , ook mijn pup van 10 mnd , dat vaste plekje in de tuin begint te stinken , je hond wil een verse plek

honden page profiel **

honden foto van *

Af en toe mijn Gijs per ongeluk doet dat  maar dat betekend ook niet dat hij doet dat, omdat ergens anders ( zoals buiten ! ) wil plasjes niet meer doen  ..

Bij Gijs gebeurt dat alleen maar omdat soms deur van keuken naar achtertuin soms gesloten is en hij zit daar geduldig te wachten om naar buiten te laten worden, een poosje als niemand komt dan hij eigen nood kwijt toch ergens moet, en gelukkig doet hij dat altijd op een dezelfde plekkie waar makkelijk schoon te maken is ...etc...

Mijn Gijs is aangewend buiten toch alles doen of tijdens wandelen en/ of gewoon in achtertuin als maar hijzelf is..

Dat hij naar tuin zelf wil dat is omdat wij inderdaad hem met zeer veel geduld zoiets aangeleerd hebben ..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een plasplek is een uitkomst, maar als de hond dat niet meer wil ........dan ga je tijden inlassen dat de hond buiten de tuin wordt uitgelaten, en heus dan wordt er binnen niet meer geplast hoor.

honden page profiel IsalindeIsalinde 3 doggies

honden foto van Isalinde

Vraag:

Wordt er wel met de hond gewandeld? En hoe vaak en hoe lang? 

Tijdens de wandeling doet een hond zijn behoeftes. Ook al heb je een kleine hond, hij/zij heeft wel lekker veel beweging nodig (dus geen rondjes van 5 minuten, maar in elk geval een stevige wandeling en verder nog bijv 2 of 3 kortere. 

honden page profiel KeesKees 2 doggies

honden foto van Kees

" Daarna zit hij altijd heel stil in een hoekje omdat hij weet dat het fout is.
 
Als ik hem op  zijn plekje zet om te plassen zit hij daar dan te wachten tot hij weer weg mag
  "

 Hij heeft geen idee wat hij fout gedaan heeft, maar reageert op jullie gemoedstoestand.

 

Hem op dat plekje zetten heeft geen succes, dus dat zou ik niet meer doen. Gewoon geregegeld een wandelingetje maken en er niet een probleem van maken. T komt vanzelf wel.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Allereerst, weet een hond niet dat ze iets fouts doen. Het is jou reactie waar ze op reageren.

http://www.mariskakret.com/blog/honden-en-schuld/

 

Helaas heb je hem een keer gecorrigeert, toen hij het buiten op de verkeerde plek deed. Dat is nu ook de oorzaak, dat hij binnen plast en als je het niet ziet.

 

Toen je hem corrigeerde op het moment dat hij buiten op de verkeerde plek plaste, heeft hij de link met plassen buiten als de baas het ziet, is straf gelegd.

 

Ik zou op een plek buiten de tuin weer beginnen met zindelijkheids training.

Steeds naar buiten en belonen als hij plast.

Nooit en nooit een hond straffen als ze plassen of poepen, je hebt nu de gevolgen ondervonden.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Misschien vindt hij het plekje niet fijn meer (dat het stinkt, er een keer geschrokken of wat dan ook).

Je kan beter dat stukje tuin voorlopig niet meer gebruiken.

Ga met je hondje naar buiten en laat hem daar plassen.

En beloon hem dan ook weer goed.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik ga mee met de meeste reacties hier. Laat je hondje lekker buiten de tuin zijn plasjes en poepjes doen.

Binnen zal het dan straks vast over zijn met zijn behoeftes doen. Gebeurt het toch een keer, niet straffen en niet te veel aandacht aan schenken. Komt echt wel weer goed, het is nog een jonge hond.

Ik ga er niet vanuit dat er niet gewandeld wordt met de hond, mocht dat wel zo zijn, ga het vooral doen, een hond heeft echt niet genoeg aan alleen zijn of haar behoeftes in de tuin doen.

Ik heb zelf een kleine hond, een kruising Havanazer met Maltezer, alleen als wij een dagje weg zijn dan plast hij in de tuin. Mijn oudere buurvrouw gaat dan een aantal keer bij hem kijken. Als we weer thuis zijn lopen we dan een wat grotere ronde met hem zodat hij ook even kan poepen, dat doet hij namelijk niet in de tuin. Hooguit uit hoge nood zoals toen hij een keer diarree had. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Mijn hond plast en poept gelukkig NIET in de eigen tuin.

Hij wordt 4 x per dag uitgelaten, bij elkaar meer dan 2 uur. Hij loopt zowel los als aan de lijn en ontmoet diverse andere honden. Hij ligt graag in het tuintje, maar is dolblij als de riem te voorschijn komt!

 

honden page profiel JohanJohan

Hallo allemaal.

Bedankt voor de vele reacties. Ik heb er positieve gelezen, maar ook enkele waar ik een verwijt hoor.

Of ik met Bink ga wandelen? Ja natuurlijk ga ik met hem wandelen, maar ik probeer, net zoals ik met mijn vorige 2 honden heb gedaan, om hem tijdens de wandeling geen behoefte te laten doen, maar wel als we thuiskomen. Waarom? Omdat ik niet op regelmatige uren kan gaan wandelen en ik er ook geen routine kan van maken. Mijn vorige honden (Briard 1989-2002 en Golden 2002-2014) deden GEEN behoefte tijdens hun wandeling, maar enkel op hun plekje. En neen, dat is geen vieze vuile naar pis stinkende plek, maar een plekje met wit zand dat dagelijks wordt schoongemaakt en regelmatig het zand wordt vervangen. Ik denk niet dat ik Bink mishandel omdat ik geen 2 uur per dag ga wandelen, hij loopt heel de dag rond in en rond het huis, hij is ZEER actief.

Nu denk ik wel dat Bink iets ijdeler is dan zijn 2 stoere voorgangers en dat hij het "plekje" misschien niet zo leuk vind.

Proberen dus om meermaals per dag buitenhuis te gaan voor de behoefte en ik moet zeggen dat dag 1 al vrij goed verlopen is.

Bedankt aan alle positieve posters en geen paniek, hij krijgt geen spuitje als hij het nog eens binnen doet.

Ik laat binnen enkele dagen wel weten hoe het loopt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 1 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Precies, gewoon maar buiten gaan en belonen als hij daar plast.

Dan als dat goed gaat, kijken of hij weer in de tuin plast en belonen. 

Als nog niet op zijn plekje plast, die plek met een sopje schoonmaken, zodat de geur daar weggaat.

Niet lachen, ze plassen soms over je eigen urine. Je kan een keer op de plek plassen, waarbje wilt dat hijnuiteindelijk gaat plassen.

Wie weet.

 

succes.

 

Ik heb ook een plasplek in de tuin. Ideaal voor als je een keer ziek bent. Ook 's ochtends, even plassen, kids en man uit huis en vervolgens heerlijk wandelen met de hond.

Ik zie het probleem niet zo

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

"
 om hem tijdens de wandeling geen behoefte te laten doen, maar wel als we thuiskomen. Waarom? Omdat ik niet op regelmatige uren kan gaan wandelen en ik er ook geen routine kan van maken. Mijn vorige honden (Briard 1989-2002 en Golden 2002-2014) deden GEEN behoefte tijdens hun wandeling, maar enkel op hun plekje. En neen, dat is geen vieze vuile naar pis stinkende plek, maar een plekje met wit zand dat dagelijks wordt schoongemaakt en regelmatig het zand wordt vervangen. Ik denk niet dat ik Bink mishandel omdat ik geen 2 uur per dag ga wandelen, hij loopt heel de dag rond in en rond het huis, hij is ZEER actief.
Nu denk ik wel dat Bink iets ijdeler is dan zijn 2 stoere voorgangers en dat hij het "plekje" misschien niet zo leuk vind.
Proberen dus om meermaals per dag buitenhuis te gaan voor de behoefte en ik moet zeggen dat dag 1 al vrij goed verlopen is.
 "

 Je hoeft ook niet meteen 2 uren te gaan lopen. Maar wat ik in elk geval in je beginbericht lees, is dat er iemand thuis is als de hond in de tuin wordt gelaten om de behoefte te doen. Dus in plaats van de hond dan in de tuin te laten, kun je hem ook aanlijnen en meenemen naar het dichtstbijzijnde grasveldje of mooie boom. 

 

De reden 'ik kan niet op regelmatige uren wandelen', snap ik niet. Misschien kun je die verder uitleggen? Het is namelijk absoluut onwaar (en zelfs - vind ik - onverstandig) dat je  een hond op vaste tijdstippen uit zou moeten laten. 

 

 

De tuin maakt deel uit van het 'territorium', ofwel: het is een verlenging van zijn huis, zijn plekje, niet elke hond vind het prettig om daar de behoefte doen. En dan verkiezen ze een grasveldje of een al vaak ondergeplaste ;) boom om de behoefte te doen. Ook zijn er honden die juist alleen op gras/tegen boom o.i.d. de behoefte willen doen en juist niet op bijv steen. 

 

Het enige dat ik aan kan raden is om toch te proberen het aan te leren dat de hond de behoefte doet tijdens de wandeling. En dan op de manier zo je ook met een jonge pup zou doen. Als er iets gedaan wordt de hond de hemel in prijzen :) misschien af en toe wat lekkers.

 

's Ochtends voor je/jullie naar het werk gaan even een ronde maken, bij het thuiskomen, na het eten, voor het slapengaan, (mocht ieder fulltime werken, dan is er misschien iemand uit de buurt of een uitlaatservice die even met de hond kan wandelen in de middag). Er zijn (zo lijkt mij) veel mogelijkheden om even een rondje te lopen. En dat hoeven niet per se lange rondes te zijn. Ook hoeft dat niet altijd op hetzelfde moment. Als de ochtendronde de ene keer om 7 uur is, en de andere keer om 10 uur, is dat absoluut geen probleem. 

 

 

Als je echt per se wilt dat de hond alleen de behoefte doet in de tuin, kan ik daar verder geen advies over geven. Misschien eens andere ondergrond gebruiken? Of misschien ken je een andere hond die daar even een plas kan doen (klinkt gek..) en dat je hond dan wel denkt 'daar moet ik even over plassen'. 

 

 

honden page profiel KeesKees 1 doggies

honden foto van Kees

" Mijn hond plast en poept gelukkig NIET in de eigen tuin.


Hij wordt 4 x per dag uitgelaten, bij elkaar meer dan 2 uur. Hij loopt zowel los als aan de lijn en ontmoet diverse andere honden. Hij ligt graag in het tuintje, maar is dolblij als de riem te voorschijn komt!
  "

 Nou, ik mis mijn tuintje wel hoor. Superhandig om een vast plekje te hebben waar je direct heen kunt.

Volgende forumvraag: Blaffen naar andere mensen/honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^